Hoofdtrainer - Kris Vanveggel

Mijn naam is Kris Vanveggel en ik ben reeds 40 jaar actief in de wereld van de krijgskunsten. Op de leeftijd van 6 jaar ben ik gestart met judo bij de judoclub van Neerpelt en hier ben ik gebleven tot mijn 15 jaar, ik had toen bruine gordel.

Hierna ben ik gestart met Jiujitsu en deed ik tussendoor nog andere sporten zoals Muay Tai bij Siam in Valkenswaard, Wing Tsun in Bree en Zonhoven en Aikido in St-Huibrechts Lille. Verder heb ik, op de vele stages in het buitenland, vrijwel van elke vechtsport die er bestaat kunnen proeven.

In 2003 ben ik zelfverdedigingslessen beginnen geven aan het personeel van de gevangenis van Merksplas waar ik toen cipier was, dit heb ik gedaan tot eind 2006. Begin 2007 ben ik begonnen als aspirant-inspecteur bij de politie en in de loop van 2008 ben ik samen met Werner Lemmens en Franky Beckers een nieuwe Jiujitsu club gestart in Overpelt, Jiujitsu Bushido Overpelt. Je vindt nog filmpjes van ons op YouTube van toen we de Nacht der Krijgskunst organiseerden.

In deze periode heb ik ook het brevet Specialist Geweldbeheersing bij de politie gehaald en geef ik lessen geweldbeheersing (zelfverdediging, gebruik wapenstok, boeien, enz.) aan de politieschool van Genk.

Op een gegeven moment stelde ik vast dat ik zelf niet meer vooruit kwam, ik wilde mijn 4de DAN halen maar ik kon hier nooit voor trainen omdat ik altijd les stond te geven. In 2014 ben ik dan uit de club gestapt en heb ik de fakkel overgedragen.

In mei 2018 heb ik dan mijn 4de DAN gehaald met dank aan de Jiujitsu clubs van Overpelt, Hamont en Bocholt die mij hierin geholpen hebben.

MAAR … nu is het tijd voor iets nieuw … een idee waar ik al heel lang mee loop … RAVEN.

Uit al deze ervaringen is het idee RAVEN geboren … op de volgende pagina leg ik uit wat RAVEN is.

Instructor / trainer - Eddy Bos

Mijn naam is Eddy Bos en ik heb 20 jaar ervaring in verschillende gevechtsporten zoals Kickboksen, Jiujitsu en de laatste 6 jaren Krav Maga.

Ik behaalde de graad van Instructor in het RAVEN system bij Kris Vanveggel en ben nu medetrainer.